Goed voorbereid winterkamperen

Veel kampeerders zullen deze winter gezien de omstandigheden niet op wintersportvakantie gaan. Sommige zullen het kamperen in Nederland óók even laten voor wat het is. Wilt u er deze winter wel nog op uit met uw tent, camper, vouwwagen of caravan? Dan hebben wij 4 tips voor u!

Wintercampings in Nederland

Lang niet iedere camping is het gehele jaar geopend. Controleer daarom eerst of u deze wintermaanden wel op de desgewenste camping terecht kunt. Hier vindt u een overzicht van campings in Nederland die ook gedurende het winterseizoen geopend zijn.

Tip 1: boor bij de hand

Als u een tent op gaat zetten of een zeil wilt spannen, maakt u hoogstwaarschijnlijk gebruik van haringen. In de zomer gaan deze gemakkelijk de grond in. Al gebeurt het in Nederland de laatste jaren steed minder, toch kan het soms nog flink vriezen. Een bevroren grond maakt het lastig haringen vast te zetten. Stop daarom ook een boor bij uw kampeerbagage. Zo boort u gemakkelijk gaten in de grond voor het bevestigen van uw haringen.

Tip 2: hete koffie

Heerlijk om tijdens het kamperen even rustig te genieten van een kopje koffie of thee. Deze giet u zo uit de thermoskan uw mok in, maar halverwege is deze wellicht al een stuk afgekoeld. Zonde! Gelukkig bestaan er isolatiemokken om uw drinken en soep langer warm te houden.

Tip 3: tarp

Een item dat eigenlijk bij niemand tussen de kampeerspullen mag ontbreken: een tarp. Zowel in het hoog- als in het laagseizoen is een tarp ontzettend handig voor kampeerders. ’s Zomers gebruikt u deze om zon tegen te houden en lekker in de schaduw te kunnen zitten. ’s Winters spant u deze gemakkelijk op uw kampeerplek zodat u geen last heeft van de wind.

Tip 4: kampvuur

Wat is er gezelliger dan een lekker kampvuur met warme chocomel mét slagroom? Bijna niks, toch? Helaas is het niet overal toegestaan om een kampvuur aan te maken. En dat is maar beter ook. Controleer daarom altijd op uw camping of dit mag én veilig is voor de natuur. Is een kampvuur niet gewenst, maar wilt u toch genieten van wat extra warmte? Dan is een kleine kampeerverwarming een goed alternatief.

Let op! Mocht u wel bij een kampvuur gaan zitten, zorg er dan voor dat uw schoenen niet te dicht op het vuur komen. De lijmlaag tussen de zolen kan hierdoor loslaten, waardoor uw schoenen straks niet meer waterdicht zijn.

Op naar de wintercamping

Heeft u overal aan gedacht? Dan is het tijd om u klaar te maken voor het kampeeravontuur. Wij wensen u veel plezier! Bent u nog op zoek naar een (tijdelijk) kampeermiddel of wilt u meer informatie over winterkamperen? Wij adviseren u graag! Bekijk ons aanbod in de showroom of kom binnenkort eens langs.

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862