Werkplaats

Voor onderhoud en reparatie aan uw caravan bent u bij Van der Vliet Recreatie aan het juiste adres. In onze eigen werkplaats verzorgen wij jaarlijkse onderhoudsbeurten, BOVAG keuringen en schadeherstel. Zo werken onze vakmensen continu aan uw veiligheid en/of comfort.

​Schadeherstel caravans en campers

Zowel caravans en campers kunnen in onze werkplaats terecht voor schadeherstel. Onze monteurs voeren reparaties uit op alle merken caravans en campers. Caravan onderhoud en het monteren van de nieuwste technische accessoires aan uw caravan of camper vallen binnen ons expertise.

Uw kampeermiddel met extra comfort of gemak

Wilt u uw vakantiehuis op wielen voorzien van extra comfort of gemak? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij monteren o.a. caravanmovers, satellietsystemen, navigatiesystemen, fietsendragers en airco’s. Alles om uw vakantie onvergetelijk te maken!

Veelvoorkomende schade en reparaties 

Er zijn verschillende onderdelen in een caravan die meer risico lopen op schade. We zetten een aantal veelvoorkomende reparaties voor u op een rijtje. 

Defecte loodzuur accu

Laat u uw loodzuur accu tijdens de stalling achter in uw caravan? Dan loopt u zomaar het risico dat deze defect raakt. Uw accu moet na gebruik altijd uit de caravan gehaald worden en met een (druppel)lader thuis elke maand even opgeladen worden om de accu in goede conditie te houden.

Minder onderhoudsgevoelig zijn lichtgewicht Li-Ion accu’s welke in sommige gevallen zelfs in de caravan kunnen blijven staan, informeer bij onze winkel of werkplaats naar de mogelijkheden voor uw cara

Defecte toiletpomp of doorgebrande zekering door vlokvorming in de watertank

Als u een toilet hebt met een eigen waterreservoir en u gebruikt de rose spoelvloeistof, is het heel belangrijk om u aan de juiste dosering te houden. Wanneer u te veel gebruikt, vormt dit een soort gelei tegen de wanden van de tank. Dit worden na verloop van tijd zwarte stukjes.

In de winter als uw tank afgetapt is valt dit van de wanden af en komt het in de pomp te zitten waardoor deze vast komt te staan en stuk gaat. 

Tip van de werkplaats: in het buitenland is er moeilijk aan onderdelen te komen. Dus neem een reserve toiletpomp mee, in de winkel hebben we setjes voor nagenoeg ieder toilet.

Vriesschade waterleidingen, kranen en boiler

Tap uw watersysteem altijd helemaal af als u de caravan wegzet na gebruik. Hiermee vermindert u de kans op groei van bacteriën en algen in het watersysteem en voorkomt u dat er schade door vorst ontstaat.

Doorgaans bevinden zich de aftappunten onder het aanrecht en bij de boiler, maar ook vaak in liggende leidingen, in sommige caravans zitten wel meer dan 10 aftappunten. Het is belangrijk dat ook de kranen open gezet worden, let op dat u deze sluit voordat u gaat rijden om droog draaien van de pomp te voorkomen.

Ook voor het drinkwater is het een aanrader een reservepompje mee te nemen.

Caravan onderhoud en reparaties Zuid-Holland

Wilt u uw kampeermiddel laten controleren, een BOVAG onderhoudsbeurt geven of iets laten repareren aan uw caravan? Onze werkplaats helpt u graag aan de beste oplossing voor uw kampeermiddel. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Trots partner van:

 

Trots partner van FBTO:

Trots partner van Centraal Beheer:

Trots partner van Interpolis:

Trots partner van Avéro Achmea:

Hoevaak heeft mijn caravan onderhoud nodig?

Zelfs als u niet of niet veel rijdt met uw caravan, is het van belang dat u elke twee jaar de caravan een onderhoudsbeurt geeft.

Wat kost het onderhoud aan mijn caravan?

Bij Van der Vliet Recreatie betaalt u € 279,- voor een onderhoudsbeurt inclusief BTW, exclusief € 7.50 milieuheffing, meerwerk en onderdelen.

Wat kan ik zelf doen aan caravanonderhoud?

U kunt zelf ook het een en ander doen om uw caravan zo netjes mogelijk te houden. We sommen het voor u op:

  • De bandenspanning op peil houden. Rijden met lage bandenspanning kost veel brandstof en zorgt op termijn voor schade aan het karkas van de band met als gevolge extreme slijtage of een klapband.
  • De schuif en het rubber van het mechanisme van de opvangtank van uw toilet inspuiten met speciale siliconenspray, deze zorgt ervoor dat uw toilettank soepel blijft werken.
  • Waterleidingen, kranen en boiler regelmatig ontkalken. Er zijn speciale reinigers voor drinkwatersystemen met en zonder boiler, informeer bij onze kampeerwinkel welk product geschikt is voor uw systeem.
  • De kogel van de auto verf en roestvrij houden middels een fijn schuurpapiertje. Dit voorkomt kraken van de koppeling achter de auto.
  • Combirollo’s op laten rollen als u de caravan in de stalling zet, hierdoor blijven deze beter op spanning.
Waarom heeft mijn caravan onderhoud nodig?

Het is belangrijk om uw caravan regelmatig te onderhouden, u gaat ten slotte met uw caravan de (snel)weg op. Het is uiterst belangrijk dat alles goed functioneert, de remmen, de wielen,  de koppeling, de rijverlichting, etc. zodat u veilig op uw bestemming aankomt. Als u dan op uw bestemming bent, is het wel zo fijn dat de voorzieningen in de caravan het doen, mover, toilet, kachel, water, etc. zodat u een onbezorgde vakantie hebt.

Wanneer is het beste moment voor caravanonderhoud?

Als u de caravan langere tijd niet nodig hebt, bijvoorbeeld in het najaar of de winter. Op deze manier kunnen wij het onderhoud tijdig uitvoeren. Wanneer er dan iets gerepareerd of besteld moet worden, is er genoeg tijd om uw caravan tiptop in orde te krijgen voor uw volgende vakantie.

Is het onderhoud van mijn caravan verplicht?

Nee, dit is niet verplicht. Het is een Bovag advies. Echter, in sommige gevallen vereist de caravanverzekering van u dat u de caravan regelmatig onderhoudt, hieronder valt ook het tijdig vervangen van de banden (bij 6 jaar).

Hoe hard mag ik rijden met mijn caravan binnen Europa?

De toegestane snelheid varieert binnen Europa per land én per weg. In dit artikel vindt u een overzicht met de toegestane km/u per land.

Bandenspanning caravanbanden

Hoeveel druk moet er in Bar op uw caravanbanden staan?

Bandenmaat 165 x 13, 175 x 13, 185 x 13 en 165 x 70 x 40: 3.2 Bar
Bandenmaat 175 x 70 x 14 en 185 x 70 x 14: 3.5 Bar
Bandenmaat 195 x 70 x 14, 195 x 65 x 15, 205 x 65 x 15 en 215 x 65 x 15: 3.7 Bar
Alle C-banden: 4.5 Bar

Staat uw bandenmaat er niet tussen? U vindt de bandenspanning op uw Bovag onderhoudsrapport. 

Schade aan uw camper of caravan?

Schade aan uw camper of caravan is ontzettend vervelend. Door onze samenwerking met de meeste verzekeringsmaatschappijen kunnen wij u bij het herstel van de schade gelukkig veel uit handen nemen.

Wij stellen het schaderapport op, ontvangen de schade-expert en onderhouden het contact met uw verzekeringsmaatschappij. Zodra de schade door ons hersteld is, handelen wij het financiële gedeelte ook voor u af en kunt u weer fijn op vakantie met uw tweede huis op wielen. Vaak vervalt ook uw eigen risico indien u bij ons laat herstellen.

  • Achmea-gecertificeerd schadehersteller
  • NKC schadehersteller
  • Dealer Repair schadehersteller
  • Caravan Schade Select schadehersteller

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862