Haringen: welke gebruikt u wanneer en hoe?

Haringen, ze bestaan in alle soorten en maten. En dan hebben wij het niet over haring met uitjes. Nee, met deze tentharingen zet u uw (voor)tent of luifel goed vast. Op iedere ondergrond en op verschillende manieren. Wij vertellen u graag meer over deze verschillende soorten en hoe u deze het best gebruikt.

Duurzame en goedkope haringen

Tentharingen hoeven niet duur te zijn. Als u even de online winkels afspeurt, vindt u binnen mum van tijd goedkope haringen. Deze haringen gaan vaak alleen wel een stuk eerder kapot, waardoor dit minder duurzaam en slecht voor het milieu is. Zonde, want tentharingen gaan jaren mee. Daarom verkopen wij uitsluitend kwalitatieve haringen. Daarmee heeft u écht een kampeerleven profijt van hoogwaardige, stevige en duurzame haringen. Want u weet wat ze zeggen: ‘goedkoop is duurkoop’.

Haringen in verschillende materialen

Aluminium grondpen

De grondpen, vaak van aluminium, is een klassiek model dat iedereen wel kent. Deze is geschikt voor het vastzetten van uw binnentent en grondzeil, omdat u ze diep in de grond kunt slaan. Voor een (voor)tent of luifel zijn ze veelal niet stevig genoeg.

  • Veelzijdig
  • Goed voor harde en zachte ondergronden
  • Niet geschikt voor (voor)tenten en luifels

Metalen haring

Metalen tentharingen zijn wel sterk genoeg om alle tenten en luifels stevig vast te zetten. Deze haringen zijn vaak gehoekt of gekarteld waardoor ze beter in de grond blijven staan. Extra geschikt voor klei- of heidegrond.

  • Stevig
  • Geschikt voor klei- of heidegrond
  • Blijven goed staan

Kunststof haring

Wilt u niet te zwaar bepakt kamperen? Dan kunt u kiezen voor kunststof haringen. Deze wegen bijna niks, zijn iets minder stevig, maar nog steeds geschikt om je (voor)tent of luifel vast te zetten.

  • Makkelijk meenemen
  • Iets minder stevig
  • Stevig genoeg voor (voor)tenten en luifels

Wij raden aan bovenstaande haringen met een rubberen hamer in de grond te slaan. Met het haakje trekt u de haringen gemakkelijk uit de grond. Heeft uw hamer geen haakje? Een aparte haringtrekker geeft hetzelfde gemak. 

Stormbestendige haringen en een lastige ondergrond

De volgende categorie bestaat uit wat duurdere modellen haringen. Deze haringen zijn bestand tegen flinke regen en wind en geschikt voor lastigere bodemsoorten.

Stormbandharingen

Wanneer u gebruik maakt van stormbanden, heeft u hier speciale haringen voor nodig. Deze zijn van dik metaal en vaak langer dan andere haringen. Stormbandharingen zijn geschikt voor alle ondergronden, behalve rotsbodem, en slaat u het makkelijkst in de grond met een metalen hamer.

De rotspen

Deze haringen gebruikt u wanneer de grond bevroren is, of als het terrein vol ligt met stenen. Ook deze haringen slaat u in de grond met een metalen hamer.

De schroefharing

Dit model haring is opvallend licht en erg sterk. U schroeft deze haringen in harde, zelfs steenachtige, ondergronden. Wanneer dit met de hand niet lukt, kunt u hier een schroefmachine voor gebruiken. Zo staat uw (voor)tent of luifel stevig in de grond.

Twijfelt u welke haring voor uw kampeerplaats het meest geschikt is? Onze medewerkers helpen u graag verder in de kampeerwinkel.

Veilig kamperen

Haringen spelen een grote rol in veilig kamperen. Niet alleen in de stevigheid van uw (voor)tent of luifel, maar ook in de veiligheid van voorbijgangers. Vooral kinderen zijn extra kwetsbaar. Door ervoor te zorgen dat de haringen niet te ver uitsteken én opvallen, kunt u vervelende ongelukken voorkomen. Met lampjes of losse LED-spiesjes zorgt u ervoor dat de haringen ook ’s nachts opvallen en geen gevaar vormen.

Alles over haringen

Van de verschillende materialen tot de verschillende ondergronden en doeleinden. In onze kampeerwinkel vindt u tal van haringen. Daarnaast helpt ons team u graag aan de meest geschikte haringen voor uw kampeervakantie. Kom langs in onze kampeerwinkel of neem contact met ons op voor meer informatie. 

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862