Kampeerverhalen: de favoriete kampeerbezigheden en -items van Annelies

Annelies is getrouwd, heeft twee zoons en werkt sinds 2010 bij Van der Vliet Recreatie. Ze werkt met veel plezier aan de werkplaatsreceptie. In deze blog leest u haar kampeerverhalen: over haar hobby’s, favoriete vakantie en camping-items.

Jaren kampeerervaring

“Ik kampeer zelf al jaren met een caravan. Hierdoor kan ik u goed helpen met advies over het onderhoud van de caravan en de aankoop van de nodige accessoires. Ook bij storingen of problemen met uw caravan ben ik het eerste aanspreekpunt en probeer ik samen met u tot een oplossing te komen.”

“Destijds heb ik gekozen voor een Kip caravan met een stapelbed, ideaal met kleine kinderen. Inmiddels zijn ze opgegroeid tot twee flinke puberzonen die nog steeds graag mee gaan met de caravan. De Kip met stapelbed heeft intussen het veld moeten ruimen en nu hebben we een caravan met een zitje, beter bekend bij mijn zoons als ‘de chillplek’. Een lekker hoekje in de caravan met voldoende stopcontacten om lekker met je telefoon en laptop te hangen.”

Hangen in de rotsen

“Maar, hangen in de caravan is niet wat wij het liefste doen, het liefste hangen wij in de rotsen. Wij zijn rotsklimmers en we doen dit met het hele gezin. De keuze van onze camping wordt dan ook vooral bepaald door de aanwezigheid van een mooi groot klimgebied. Dit is goed te combineren met onze andere hobby, Geocachen. Dat is een soort schat zoeken met een telefoon of GPS. Deze schatten liggen over de hele wereld verstopt. Als je de schat vindt, bijvoorbeeld een lunchdoos of kist met filmrolletjes, schrijf je je naam in het boekje dat erin zit.”

“Kamperen en klimmen doen wij met name graag in Frankrijk, het wemelt er van de campings en ook zijn er werkelijk duizenden kleine en grote klimgebieden te vinden. Ook in Duitsland, België en Luxemburg zijn wij wel geweest. Reserveren doen wij nooit, hooguit dat we onderweg even naar de camping bellen of ze een plekje hebben. Zelfs in het hoogseizoen worden we eigenlijk nooit teleurgesteld en vinden we altijd een mooi plekje.”

“Een van de mooiere vakantie is in Belfort in Frankrijk geweest, dit is een prachtige vestingstad met veel geschiedenis. In de binnenstad is het goed toeven met winkeltjes en gezellige eettentjes. Het leuke is dat er tussen de oude vestingmuren en op het kasteel niet alleen prachtige wandel- en mountainbikeroutes lopen, maar er ook een heel klimgebied is uitgezet op de mooie oude vestingmuren. Zowel hele moeilijke als makkelijke routes voor beginners. Dit soort plekken vinden wij geweldig.”

Essentiële items: de koffiepot en airfryer

“Mijn favoriete camping-item, wat zeker altijd meegaat op vakantie, is mijn Bialetti Espresso koffiepot voor op het gas. Als we gaan klimmen zijn wij altijd de hele dag weg en eten we vaak bij de rotsen. We maken een vuurtje met worstjes en brood en natuurlijk maken we dan op onze brander een lekkere, verse kop koffie.”

“Het tweede favoriete camping-item, en gelijk de favoriet van mijn hele gezin, is de Mestic Airfryer. Wij hebben deze nu twee jaar en zouden echt niet meer zonder willen. Aardappeltjes, afbakbroodjes, croissantjes of een lekker stukje kip, je kunt er zoveel mee, heerlijk! We nemen zelfs in de vriezer van de caravan wat kroketten en frikandellen uit Nederland mee voor de snackmomenten van onze puberzonen.”

Zie ik u op de werkplaats?

“Kamperen is voor mij en mijn gezin de ideale manier van vakantie vieren. We houden ervan om leuke, avontuurlijke dingen te ondernemen. Voor meer verhalen, advies of tips kunt u mij vinden op de werkplaatsreceptie. Graag tot ziens!”

 

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862