Milieuregels op de wegen in Europa

Gaat u binnenkort of van de zomer op kampeervakantie binnen Europa? Dan moet u zich houden aan de gestelde maatregelen van de landen waar u doorheen reist. In dit artikel lichten we de belangrijkste regels voor u uit!

Wat zijn milieustickers?

Milieustickers zijn in het leven geroepen om CO2-uitstoot van voertuigen in Europa te reguleren. Ieder land bepaalt haar eigen maatregelen en dit kan ook per stad verschillen. In Duitsland is de binnenstad bijvoorbeeld alleen toegankelijk voor voertuigen met een bepaalde milieusticker. Maar ook in Frankrijk, Oostenrijk en Denemarken gelden al langer verschillende maatregelen en eisen.

Nieuwe milieuregels in Spanje

Met ingang van 2023 heeft Spanje in verschillende steden beperkingen opgelegd. ZBE-zones (Zona de Baja Emiciònes) zijn alleen nog maar toegankelijk met bepaalde milieustickers. Hieronder ziet u het Spaanse verkeersbord, inclusief met welke stickers u deze zone wel in mag. Deze stickers zijn verkrijgbaar op postkantoren in Spanje, maar de Franse, Duitse en Deense stickers die hiermee overeenkomen zijn hier ook geldig.

Nieuwe milieuregels in Italië

In Italië werken ze niet met milieustickers, maar geven ze op verkeersborden aan wat wel en niet is toegestaan in de stad. ZTL-zones (zona trafico limitato) zijn alleen toegankelijk voor vergunningshouders. 

Let op: deze borden zijn alleen in het Italiaans, waardoor toeristen sneller boetes oplopen. Zie de foto hieronder. 

Update milieuregels in Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn de milieuregels per 2023 veranderd. Wanneer u met uw voertuig een stad wilt bezoeken, bent u verplicht een Franse milieusticker te hebben. Op de website van Kampeer Meneer vindt u meer informatie over deze stickers, de verschillende zones en wat dit voor u betekent. 

Uw milieustickers op orde

Zowel Franse als Duitse milieustickers zijn verkrijgbaar bij de ANWB. Wilt u meer weten over de milieustickers, zones en regels in Europa? U vindt alle informatie op de website van de ANWB. 

Natuurlijk is het ook verplicht verschillende items aan boord te hebben als u met de auto, caravan of camper reist door Europa. Heeft u hier hulp bij nodig? Onze medewerkers van de kampeerwinkel helpen u graag aan de nodige producten.

Hoe hard mag u rijden met uw caravan?

Als u met uw caravan de weg op gaat, moet u uw snelheid hierop aanpassen. Maar hoe hard mag u precies rijden op de verschillende wegen én in de verschillende landen binnen Europa? In dit artikel vindt u alle informatie op een rij. 

 

Bron: NCP Caravanpas

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862