Klaar voor de zomer met onze kampeertips

Zomer in Nederland! Bent u al klaar voor uw kampeertrip? Of wilt u graag naar het buitenland, maar laat u het nog even afhangen van de reisadviezen? Met deze tips bent u straks helemaal klaar voor uw kampeervakantie.

Regels rijden met een caravan

Het afgelopen jaar hebben ontzettend veel nieuwe kampeerders gekozen voor de caravan. Maar welke regels zitten eigenlijk vast aan het rijden met een caravan? Wij zetten de belangrijkste punten voor u als nieuwe bestuurder op een rijtje.

Als eerst is het belangrijk om te weten wat voor auto u heeft, of er een trekhaak op zit en wat deze mag trekken. Daarnaast wilt u ook weten hoeveel de caravan of vouwwagen weegt en wat de capaciteit is. Vervolgens is het van belang om te controleren wat u met uw rijbewijs wel en niet mag. Om te bepalen welk rijbewijs u nodig heeft, rekent u met het beladen gewicht van zowel de auto als de caravan.

Meer informatie over rijden met een caravan vindt u op de website van BOVAG.

Tempo 100 keuring

Bent u van plan met uw caravan door Duitsland te reizen? Dan is het wel zo fijn als u met 100 kilometer per uur de Duitse snelweg op kan in plaats van de standaard toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Om dit te mogen moet uw kampeermiddel aan bepaalde voorwaarden voldoen en heeft u een tempo 100 ontheffing nodig.

Wij verzorgen een tempo 100 keuring van uw caravan voor € 140. Na een positief afgeronde keuring ontvangt u een certificaat waarmee u op de Duitse snelweg 100 kilometer per uur mag rijden. Maak snel uw afspraak in onze werkplaats.

Tip van Jan-Jaap, kampeerwinkel-medewerker

“Neemt u uw fietsen mee op vakantie? Zet de fietsen met de handrem op uw fietsendrager. Dit doet u gemakkelijk door de rem met een elastiek vast te binden. Zo staat uw fiets een stuk stabieler!”

Heeft u nog geen fietsendrager, maar wilt u uw fietsen wel meenemen naar uw vakantiebestemming? Kom eens langs in onze winkel. Onze medewerkers helpen u graag aan een passende fietsendrager of andere kampeermiddelen.

Wat is het huidige reisadvies?

Toch fijn als u weet waar u aan toe bent als u op vakantie gaat naar een andere bestemming. De ANWB Reiswijzer kunt u hierbij helpen. Bekijk voor 24 populaire vakantielanden of deze reizigers toestaan. Ook beschikt de website over een gedetailleerd overzicht met de maatregelen die specifiek per land gelden op uw vakantiegebied.

Meer informatie

We hopen dat u met deze tips klaar bent voor de zomer. Mocht u nog wat missen in uw kampeerassortiment, we hebben verschillende mooie producten die van de zomer goed van pas kunnen komen. Daarnaast helpen we u natuurlijk graag verder in onze werkplaats, showroom en kampeerwinkel. Neem contact met ons op via 071-3312212.

 

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862