Kamperen in de herfst

Het Nederlandse weer zit natuurlijk niet altijd mee en het buitenzwembad op de camping is dicht. Maar toch is kamperen in de herfst ontzettend leuk! Als u zich goed voorbereidt, een fijne camping uitzoekt en de juiste uitstapjes weet, wilt u straks iedere herfst met uw kampeermiddel op pad. Wij helpen u op weg!

Campingkeuze

Kies uw camping zorgvuldig uit. Kamperen in de herfst is namelijk heel anders dan in de zomer. Over welke (binnen)faciliteiten wilt u beschikken tijdens uw vakantie? Of wilt u juist graag de natuur in?

Let op, niet alle campings zijn het hele jaar open, sommige sluiten in het najaar. Filter daarom tijdens uw zoektocht naar een geschikte camping op ‘wintercamping’.

Voorbereid op slecht weer

Wanneer u in de herfst gaat kamperen, kunt u niet rekenen op stralend weer. Het weer kán natuurlijk meezitten, maar zorg dat u goed bent voorbereid op slecht weer. Een paar tips:

  • Kies een goede plek. Dat leuke plekje in het dal ziet er nu wellicht nog wel aantrekkelijk uit, maar met een goede bui houdt u daar waarschijnlijk geen droge voeten.
  • Zet uw tent goed vast met haringen en kies de juiste haringen voor de ondergrond. In onze blog vertellen wij u meer over verschillende haringen.
  • Scheerlijnen kunnen hét verschil maken tussen stormschade en een goede nachtrust. Bevestig de scheerlijnen daarom onder goede spanning minimaal 1,5 meter van de tent af.

De voordelen

U hoeft natuurlijk niet alleen maar rekening te houden met slecht weer en andere nadelen. In het najaar kamperen brengt namelijk ook tal van voordelen met zich mee! Bijvoorbeeld:

  • Het is veel rustiger op campings in het najaar, waardoor u altijd last minute kunt beslissen om tóch nog op vakantie te gaan.
  • Door deze rust heeft u veel minder overlast van andere kampeerders.
  • De natuur is in het najaar op zijn mooist. Geniet van een prachtige boswandeling of waai lekker uit op het strand of in de duinen.
  • U heeft ook geen last van wespen en muggen, heerlijk!
  • U heeft zo goed als privé-sanitair, u hoeft het niet met veel kampeerders tegelijk te delen.

Tips om warm te blijven

Van een goede thermoskan tot campingstoelverwarming. In onze kampeerwinkel hebben wij tal van producten om lekker warm te blijven. Maar natuurlijk wilt u ook dat uw kampeermiddel warm blijft, en laten wij daar nu net de beste tips voor hebben. Lees onze warm-blijf-tips in dit artikel. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over herfstkamperen of bent u benieuwd welke producten u écht niet mag missen tijdens deze vakantie? Kom dan snel langs in onze kampeerwinkel! Ons team helpt u graag uw vakantie zo comfortabel mogelijk te hebben.

VAN DER VLIET RECREATIE

Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug

T 071-3312212
E info@vdvliet-recreatie.nl
W www.vdvliet-recreatie.nl

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS

1 april t/m 30 september:
Ma- vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

1 oktober t/m 30 maart:
Maandag: gesloten
Di – vrij: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur*
Zon- en feestdagen: gesloten

* uitsluitend halen/brengen, geen technisch personeel aanwezig

NIEUWSBRIEF

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden
Disclaimer

KVK: 86020862